Slipp städningen med hjälp av städfirma

En städfirma kommer hem till dig eller till kontoret och städar. Det finns olika typer av städhjälp att få. Exempelvis kan du välja mellan att få hjälp med storstädningen i hemmet, flyttstädning eller ta hjälp med städning inför visning. Vilket behov du än har finns det en städfirma för dig.

Genom att anlita en städfirma får du tid över till annat. Det finns tre saker du bör tänka på innan städfirman dyker upp.

Vilken städhjälp efterfrågas?

Olika städfirmor erbjuder olika tjänster. De flesta har olika erbjudanden där olika specifika saker ingår. Detta innebär att du bör tänka igenom vad det är du vill ha hjälp med innan du anlitar en firma.

Fundera och specificera exakt vad det är du förväntar dig av städfirman. Genom att göra detta får du en rättvis offert och undviker extra oväntade kostnader samt slipper bli besviken om något du förväntat dig inte blivit gjort. Var med andra ord tydlig med vad du förväntar dig så att städfirman vet hur de ska bistå dig på bästa sätt.

Efterfrågar du en viss tjänst som inte finns på städfirmans tjänsteutbud är det alltid okej att dubbelkolla om det finns som tillval. Exempel på vanliga tillval privatpersoner gör är fönsterputsning, städning bakom kylskåp och rengöring av ugn.

Hur ofta vill du att städfirman ska komma?

Anlitar du städhjälp som en engångslyx, inför ett specifikt tillfälle eller önskar du att ha en regelbunden städhjälp? Vissa städfirmor specificerar sig på ett visst område, medan andra är flexibla efter behov. Exempelvis är flyttstädning en vanlig specifikation.

Många städfirmor erbjuder abonnemang för dig som önskar återkommande städning i hemmet eller till kontoret. Detta innebär att ni vid upprättandet av abonnemanget kommer överens om hur ofta och när städfirman ska dyka upp. Genom att ha detta löpande slipper du kontakta städfirman varje gång behovet uppstår. Skulle det vara någon gång en förinbokad dag inte passar kan du självklart ringa städfirman och boka om.

Ett tips är att börja med att anlita firman för en engångsstädning. På så vis kan du se om städfirman levererar det du efterfrågar hos dem.