Att flytta 

Att flytta är ett stort beslut som många av oss kommer att behöva ta någon gång i livet. Oavsett om man flyttar långt, till ett annat land eller en annan del av landet, eller kort inom samma stad, kan det vara en stor händelse. Oavsett om man flyttar ensam eller tillsammans med familj eller vänner kan det vara bra att förbereda sig och packa och fixa allting i god tid innan dagen för själva flytten. 

Packa 

Det första du behöver göra innan flytten är att packa ner alla ägodelar som du ska ta med dig till det nya hemmet. Under tiden kan du också passa på att sortera ut sådant som du inte vill ha eller behöver längre, och antingen sälja, slänga eller skänka bort det. Börja med att skaffa ett stort antal flyttlådor samt vadderande material som bubbelplast eller papper för ömtåliga saker. Packa sedan det du är i minst behov av först, så att det blir det som du packar upp sist när du väl kommer till det nya hemmet. Packa en låda med saker som kan vara bra att ha direkt när du anländer, sådant som man kanske inte klarar sig utan i mer än ett dygn. Sådana saker kan vara till exempel dator, laddare till datorn, router, enkla köksgeråd som några skålar och glas, tandborste, hårborste och en uppsättning kläder. Märk till sist upp alla lådor så att du vet vad som finns i dem. Se till att börja packa i god tid för att undvika stress!

Abonnemang och andra tjänster 

När du flyttar från ditt gamla hem med flyttfirma stockholm är det viktigt att du säger upp alla gamla avtal. Det innefattar elavtal, gasavtal, bredband och eventuella andra prenumerationer på till exempel tidningar. Kolla upp i god tid hur långt i förväg innan flytten du behöver teckna nya abonnemang för att de ska startas i tid. I vissa fall kan det finnas möjlighet att kontakta företaget i fråga och flytta ditt abonnemang till din nya adress istället för att säga upp det och skaffa ett nytt. Annars kan du se det som en möjlighet att hitta nya, bättre och kanske billigare abonnemang på dina dagliga tjänster. Sist men inte minst är det viktigt att du ändrar din folkbokföringsadress när du flyttar, så att du står skriven på rätt adress och får post skickad dit. Det kan göras digitalt hos Skatteverket. 

Själva flytten 

När det är dags för själva flytten kan du välja att antingen anlita en flyttfirma eller samla ihop ett gäng vänner och bekanta som kan hjälpa dig. Om du väljer att göra det utan att anlita en flyttfirma kan det vara en bra idé att ha tillgång till antingen en skåpbil eller ett släp, för större möbler och för att slippa köra många rundor. Dessa finns ofta att hyra hos bensinmackar. Kom ihåg att bjuda dem som hjälper till på middag eller något annat som tack för hjälpen!