En städfirma i Stockholm kan ha flera inriktningar

Att förstå vad en städfirma gör kan kännas enkelt och självklart. Det talar själva ordet om för den som hör det eller läser det i skrift. Faktum är att det finns flera olika inriktningar som en städfirma kan ha.

Alla har garanterat sett en städfirmas bil rulla på vägarna med skyltar som talar om vad företaget heter och vad de gör. Bilarna kan vara av vanlig personbilsmodell, sedanmodell och allt däremellan upp till stora lastbilar. Vilken storlek på bil som väljs av en städfirma beror helt enkelt på vilken inriktning på uppdraget det är. Det kan vara stora företag med hemstädning som ska städas efter exempelvis en renovering. Då krävs det mycket material och maskiner till städfirmans hjälp. En lastbil med hissflak används oftast av städfirman då.

Städfirmors arbetsgrupper kan ha olika kunskaper

En städfirma kan ha en inriktning även mot trädgårdsskötsel. Bilarna som används är då oftast skyltade med att det utöver exempelvis hemstädning också erbjuds service i trädgårdar.

Det är mycket att sköta om i en trädgård. Många kunder anlitar en städfirma som även har kunskap, erfarenhet och utbildning inom trädgårdsskötsel. Tjänsterna som erbjuds kan vara exempelvis att klippa gräs, såga ner grenar från träd, ansa buskar och rensa ogräs i rabatter. Ofta är det de tyngre jobben i en trädgård som kunderna vill ha hjälp med. Enkelt uttryckt så städas det undan och snyggas till i trädgården för att underlätta resterande göromål.

Städfirma/Flyttfirma eller vice versa är en relativt vanlig kombination. Städfirman har då en slags arbetsbeskrivning som talar om att de utför och hjälper till med flyttningar också. Det är ett smidigt sätt för kunderna att anlita en sådan städfirma. De vet då att när huset eller lägenheten börjar bli tomt på möbler och kartonger så kan de åka till nya boendet för att ta emot flyttlasset. Samtidigt städas det gamla hemmet och kunderna kan koncentrera sig på det nya stället de har flyttat till.

Är kunderna nöjda så kan det mycket väl hända att städfirman med deras tjänster rekommenderas till vänner och bekanta. Det kan alltså skapas en slags merförsäljning för en städfirma med nöjda kunder efter en flytt och flyttstädning. Nöjda kunder är alltid den bästa reklamen då människor ofta pratar om just städning ihop med flytt och hur befriande det kan vara att slippa den.

Kom gärna ihåg att behövs det hjälp med städning, skötsel av trädgården eller flytthjälp då kan det löna sig att söka efter städfirmor som har flera inriktningar.