Så gör man en snabb badrumsrenovering

Ibland finns varken tid eller pengar till att renovera hela badrummet. Att riva ner det gamla och ordna ett nytt är dock inte det enda sättet. Det fungerar också med en snabb badrumsrenovering.

Enkla saker att byta ut i ett badrum

Det brukar vara väldigt enkelt att se när ett badrum börjar bli slitet. Inte minst på färgen, eller kanske snarare avsaknaden av färg. Att då byta ut vissa saker som ser slitna ut för att ge badrummet en piff är smart.

Vad kan det vara för saker? Till exempel finns det ofta gott om silikon inne i badrummet, speciellt vid en dusch eller ett badkar. Helt enkelt där det finns risk att mycket vatten kommer hamna. Att de här fogarna blir gula i färgen efter många års användning är vanligt, men det innebär också ett lätt sätt att fräscha upp sitt badrum. Det är därför ett bra tips att byta ut dessa, något som inte heller kostar särskilt mycket.

Även speglar, fogar och plastgolv är saker som går att fixa upp relativt snabbt och billigt. Den som vill kan måla om både fogar och plastgolv om man är intresserad av det, och om det finns i ens badrum. Är spegeln gammal och omodern? Det går att köpa en lite spexigare spegel – något som väldigt enkelt kan lyfta upp ett tråkigt badrum.

Spara pengar – köp begagnat

Just att köpa lite nytt kan göra att badrummet går från grått till hett väldigt snabbt. Att helt enkelt byta ut vissa mindre, trasiga och fula saker eller måla om sånt som tappar färg är ett så kallat quick fix. Men väljer man att köpa nytt kan det gamla badrummet se nytt ut, utan att man spenderat särskilt mycket pengar.

Några tips på det är att se över möbler och skåp. Det här är något som det ofta finns mycket begagnat av att köpa. Kanske ett nytt badrumsskåp? Se först över vilken storlek du behöver använda, så du inte står med ett skåp som inte passar, eller ett som ser oproportionerligt litet ut. Det kommer ingen tycka om att se på.

Även färgen är viktigt att tänka på. När du väl vet på ett ungefär hur skåpet ska se ut, och hur stort det ska vara, är det bara att ge sig ut på jakt på vem som ska renovera badrummet i borås. Allt från Blocket till andra trygga alternativ för att köpa begagnade saker är att rekommendera. Med något så enkelt som ett begagnat men fräscht skåp kan göra en enorm skillnad.