Tänk på detta när du anlitar ett städföretag

Du är långt ifrån ensam med att känna att städning är det tråkigaste som finns och att det tar alltför mycket tid. Att anlita ett företag som sköter städningen åt dig kan vara ett bra sätt för dig att få tid till annat samtidigt som du med säkerhet kan överlåta städningen till riktiga proffs. Du kan välja att anlita ett städföretag för ett särskilt tillfälle, till exempel inför en flytt eller för en mer regelbunden städning. Men innan du anlitar ett städföretag finns det några saker som kan vara bra att ha i åtanke och här nedan har vi samlat några punkter.

Hur regelbunden städning behöver du?

Det första du behöver tänka ut innan du vänder dig till ett städföretag är hur pass regelbunden städning du behöver. Hos många städföretag kan du välja om du vill ha städning en gång i veckan, flera gånger i veckan eller månadsvis. Det finns också möjlighet att anlita ett städföretag för ett enskilt tillflytta dina sakerfälle om du behöver det. Oavsett hur pass regelbunden städning du behöver så finns det företag som kan tillgodose dina behov och pris för flyttstäd. Men precis som med alla andra företag så behövs det schemaläggas och därför kan det vara bra om du har ett bra hum om hur pass frekvent du vill att städningen ska ske.

Olika typer av städhjälp

Något annat som kan vara bra att tänka på är att det finns olika typer av städning, och därmed även olika typer av städhjälp. En typisk städning innehåller flera olika moment. Det vanligaste är dammsugning, dammtorkning, ta hand om skräpet och rengöring. Sedan finns det andra moment som du kan välja till om du behöver det, till exempel bäddning av sängar eller fönsterputsning.  Att i förväg veta vad du förväntar dig av företaget gör det lättare för dem att göra dig nöjd, därför ska du specificera med vad du vill få städat.

Ta med detta i din offert

Sedan finns det ett flertal saker du behöver ta med i din offert när du har hittat ett städföretag  du är intresserad av. Förutom att du behöver specificera hur ofta du vill att de ska komma  och vilken typ av städhjälp du är ute efter behöver du även få med hur stor ytan är. Det underlättar en hel del för företaget om de vet hur många rum och kvadratmeter det gäller. Något annat som kan vara bra för företaget att veta är om du har husdjur eller om du önskar att det är samma person, eller personer som kommer och städar hos dig. För en del kan det vara en trygghet om det är samma person, medan för andra spelar det ingen större roll vem i personalstyrkan de skickar.